Het belang van koken

In wezen is koken het proces van het omzetten van rauw voedsel in een kant-en-klare product. De methoden zijn een weerspiegeling van trends, culturele tradities en economie. De belangrijkste variabele in het koken van vlees is eiwitten beste slowjuicer voor lekkere sapjes. Tijdens het koken krimpen eiwitten, verliezen vocht en worden steviger. De smaak van een gerecht wordt ook beïnvloed door de technieken die in de voorbereiding zijn gebruikt.

In de westerse keuken zijn brede categorieën kooktechnieken frituren, bakken, koken, stomen en stazen. Er zijn ook geavanceerde kooktechnieken zoals breken, roosteren en snijden.

In sommige culturen, zoals het Hawaiiaans, wordt eten gekookt in een ondergrondse putoven. In andere regio’s, zoals de Awadh, omvat koken verzegelde containers. Het proces is vergelijkbaar met dat van een magnetron.

In het begin van de 19e eeuw was koken voor de meeste mensen de enige energiebron. Vers eten was schaars en uit eten gaan was een zeldzaamheid. Maar toen de voedingsgewoonten van mensen veranderden, begonnen gezinnen hun eigen vlees te verwerken en voedsel te behouden tijdens koudere maanden.

Moderne voedseldehydrators kunnen helpen vocht te verwijderen. Maar koken is nog steeds een belangrijk onderdeel van het bewaren van voedsel. Veel kruidentheeën worden op dezelfde manier voorbereid.

Koken is een essentiële vaardigheid voor elke kok. Het kennen van een techniek kan een recept van een ramp besparen en kan de smaak van een gerecht verbeteren.

De meest voorkomende vector van door voedsel overgedragen ziekten is oppervlakte -besmetting. Dit kan worden veroorzaakt door fecale besmetting bij vlees tijdens het slachten, of door water die tijdens de landbouw op groenten wordt gespoten.