7 beste apps voor digitale handtekeningen voor Android

In de wereld van vandaag zijn digitale handtekeningen gemeengoed. We gebruiken veel minder vaak papieren documenten en veel documenten kunnen legaal online worden ondertekend. Het goede nieuws is dat hier niet veel tools voor nodig zijn. U kent vast wel een van de weinige bedrijven die op deze markt actief zijn. Deze lijst is in de eerste plaats bedoeld voor onafhankelijke werknemers en eigenaren van kleine bedrijven die op zoek zijn naar een gemakkelijke oplossing, aangezien het bedrijf waarmee u werkt doorgaans voor deze tool zal kiezen. Voor Android zijn dit de beste apps voor digitale handtekeningen.

Met Adobe Fill & Sign

Voor verschillende klussen behoort Adobe tot de bekendste merken op de markt. De beste apps voor digitale handtekeningen die beschikbaar zijn, zijn Adobe Fill & Sign en andere. Tal van handige functies zijn aanwezig. De eerste optie is om documenten met uw camera te scannen voordat u ze ondertekent. U kunt ook digitale documenten ondertekenen die u al heeft.

Het programma functioneert voldoende, zelfs als het af en toe onregelmatig werkt en tekstvakken op de verkeerde plaatsen plaatst. Voor zover ik weet, is dit gratis te gebruiken, in tegenstelling tot de typische exorbitante prijzen die Adobe voor vergelijkbare producten in rekening brengt.

DocuSign

Online digitale handtekeningservices zoals DocuSign behoren tot de meest bekende. Veel bedrijven gebruiken het, en als je ooit een document digitaal hebt ondertekend, heb je het waarschijnlijk ook gebruikt. Zoals verwacht functioneert het programma. De app wordt geopend, het papier wordt ondertekend en het wordt opgestuurd.

Indien gewenst kan een handtekening ook worden opgeslagen voor later gebruik om het proces te versnellen. Bovendien houdt de software informatie bij, zoals tekendatums, zodat u alles georganiseerd kunt houden. De gratis versie voor het incidentele document is voldoende, maar als u regelmatig documenten wilt ondertekenen of van meer commerciële diensten wilt genieten, moet u een hoger abonnementsgeld betalen.

Microsoft Word

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, staat Microsoft Word het ondertekenen van documenten toe. Ga naar deze tutorial om dit te bereiken. De les leert hoe u een ondertekeningscertificaat kunt maken en dit in documenten kunt invoegen om documenten officieel te maken, en de procedure is niet zo ingewikkeld.

Als u eenmaal gewend bent aan de procedure, is Microsoft Word een handig hulpmiddel voor het digitaal ondertekenen van papieren omdat het nog veel meer functies heeft. Als u een optioneel abonnement wilt aanschaffen, kunt u uw mogelijkheden uitbreiden met Office 365.

SignEasy

Er zijn veel overeenkomsten tussen wat SignEasy en DocuSign doen, waardoor ze sterke rivalen zijn. Een document wordt geïmporteerd, ondertekend en verzonden. De veelzijdigheid, die ondersteuning biedt voor verschillende bestandstypen zoals Word, PDF en PNG, draagt ​​bij aan de aantrekkingskracht.

Andere kenmerken zijn de capaciteit om persoonlijke handtekeningen te verzamelen, compatibiliteit voor 24 verschillende talen en connectiviteit met populaire cloudopslagprogramma’s. Hoewel het abonnement vereist is om veel werk uit te voeren, is het een geweldige allround keuze. U ontvangt drie ondertekende documenten in de proefversie zonder extra kosten, maar daarna moet u zich abonneren.

“Zoho-teken”

Voor digitale handtekeningen is Zoho Sign nog een andere capabele software. Veel van de kwaliteiten van zijn concurrenten behoren tot die waar hij trots op is. Het maken, verzenden en ondertekenen van documenten worden allemaal ondersteund, evenals documentdigitalisering via camerascannen en integratie met populaire cloudopslagservices.

Deze valt op dankzij de herinneringsfunctie, selectie van ondertekeningsopties (handtekening, initialen, enz.) En handige meldingen wanneer u een document verzendt en iemand het ondertekent. Het werkt over het algemeen redelijk goed. Sommige bedieningselementen zijn echter een beetje vreemd. Uw maandelijkse documentlimiet voor de gratis versie is vijf en er worden er nog 25 toegevoegd aan het laagste abonnementsniveau (en voeg enkele andere functies toe). Alles wat duurder is dan dat is alleen voor zakelijke doeleinden.

elke documentscannertoepassing

Apps die fungeren als documentscanners kunnen een handig vervoermiddel zijn. U kunt met elk van hen dezelfde dingen bereiken als met de meeste software voor digitale handtekeningen. Om uw documenten op te sturen voor extra handtekeningen, kunt u ze inscannen. De mogelijkheid om papieren te digitaliseren en te verspreiden onder talloze ontvangers is in deze situatie zeer nuttig.

Op dit gebied zijn er een paar solide mogelijkheden. Naast Adobe Scan, Genius Scan en Fast Scanner, omvatten andere goede scanners CamScanner (hieronder vermeld). Als je meer advies wilt, bekijk dan onze uitgebreide lijst met apps voor het scannen van documenten.

Bijna elke webbrowser

Veel van de hierboven beschreven services werken in een webbrowser. Ik kan dit bevestigen omdat ik documenten voor werk en school heb ondertekend door op een link te klikken die naar mij is gemaild. Als ik op de link klik, wordt een webbrowser geopend met iets dat lijkt op DocuSign en kan ik tekenen. Je hebt hier geen heel programma voor nodig, maar het is een geweldige methode om eenmalige digitale handtekeningen af ​​te handelen.

Om ervoor te zorgen dat alle functies worden ondersteund, wil je een browser met een sterke gebruikersgemeenschap, zoals Firefox (zie hieronder), maar afgezien daarvan zou je goed moeten zijn om te gaan. Als je meer opties wilt, bekijk dan deze lijst met de beste Android-webbrowsers.