Hoe digitale handtekening uit PDF-bestand te verwijderen – Handtekening verwijderen

Wilt u dat de digitale handtekening op uw pdf-bestand wordt verwijderd? Geweldig, ik zal de meest effectieve en verbazingwekkende oplossing met u delen, zodat u uw probleem gemakkelijk kunt oplossen.

Het kan niet worden gewijzigd wanneer een PDF is versleuteld en ondertekend met een digitale ID of certificaat. Digitale ID’s of inloggegevens die worden gebruikt om PDF’s te ondertekenen, worden vaak gebruikt voor officiële of zakelijke doeleinden en zijn in veel landen onderworpen aan wettelijke en regelgevende vereisten.

Het bewerken van de PDF is mogelijk.

Als u de enige bent die het document heeft ondertekend, kunt u ervoor kiezen om de handtekening te verwijderen en verder te werken of het originele bestand te wijzigen.

Klik er met de rechtermuisknop op en kies Handtekening wissen in het menu om uw handtekening te verwijderen.

Als u een ondertekende PDF ontvangt, kunt u de ondertekenaar vragen deze te verwijderen voordat u deze distribueert, of u kunt iemand in plaats daarvan een niet-ondertekende kopie geven.

Hoe de digitale handtekening uit een PDF-document te verwijderen?

Een manier om de legitimiteit van PDF-documenten te bevestigen is met een digitale handtekening (ID), die lijkt op een traditionele handgeschreven handtekening. De informatie is gecodeerd, wat het moeilijker maakt om te vervalsen, wat het belangrijkste onderscheid is.

Het heeft ook een laag wachtwoordbeveiliging die kan worden opgeslagen in PKCS #12-bestanden, ook wel PFX-bestanden genoemd. Een digitale handtekening op een document voorkomt dat de inhoud in de toekomst wordt gewijzigd.

Gebruikers worden echter vaak in gevaar gebracht terwijl ze in hun beschermende lagen worden ingekapseld. U kunt het pdf-bestand bijvoorbeeld niet meer openen als u het wachtwoord voor deze digitale handtekening bent vergeten.

Het is van cruciaal belang om te onthouden dat u in dit geval moet begrijpen hoe u digitale handtekeningen uit PDF-bestanden kunt verwijderen. Afhankelijk van de omstandigheden kunt u deze handtekening wissen door de onderstaande procedures uit te voeren.

Een handtekening beëindigen vanuit een PDF

U moet weten dat het PDF-bestand slechts één geldige digitale handtekening heeft. Om te beginnen moet u nagaan of de digitale handtekening is gebruikt bij het maken van het PDF-bestand of later is toegevoegd.

Stap 1: Als er een digitale handtekening is ingevoegd tijdens het maken van het PDF-bestand, zoek dan het handtekeningveld en verwijder de waarde. Verwijder het AP-bestand als u het uiterlijk van de handtekening wilt verwijderen.

Stap 2: U moet een andere actie ondernemen om de digitale handtekening te verwijderen als deze is toegevoegd nadat de PDF is voorbereid. Meestal wordt de incrementele modus gebruikt om deze PDF-bestanden op te slaan.

Dit komt door de eis dat de meest recente PDF-versie behouden moet blijven om een ​​nieuwe handtekening aan een bestaand document toe te voegen. Het verwijderen van een huidige handtekening vereist daarom het herstellen van de vorige iteratie.

Als een PDF-document meer dan één handtekening heeft, wordt alleen de meest recente handtekening verwijderd; de overige handtekeningen blijven geldig.

Met de bovenstaande techniek kunnen PDF-documenten met meerdere handtekeningen worden gemaakt. U moet terugkeren naar de PDF-versie die de bijgewerkte handtekening niet bevatte.

U kunt deze functie gebruiken als het PDF-bestand is opgesteld in Acrobat en u over de benodigde inloggegevens beschikt. De handtekening moet dan worden verwijderd uit het PDF-bestand met behulp van de optie Verwijderen.

Hiervoor moet de digitale id voor ondertekening zijn geïnstalleerd. Open het PDF-document in Acrobat, kies Extra >> Inhoud >> Object selecteren, klik op het handtekeningveld en druk op de Delete-toets.