Wat kun je doen om je woning te beveiligen tegen brand

Huisbeveiligingssystemen kunnen het gezin beschermen tegen inbrekers, zodra de raam- en deurstickers worden gezien, samen met het bord in de tuin, zullen de meeste inbrekers de woning passeren. Het is geen kandidaat voor hen, tenzij ze hun vrijheid beu zijn. Wat het huisbeveiligingssysteem voor het huisdier doet, is net zo belangrijk. Ze willen ook niet bij een inbreker in huis zijn, lopen het risico gewond te raken en zijn bang dat er een vreemde in huis is als hun familie er niet is.

Waarom kiezen voor een beveiligingsysteem dat je beschermt tegen brand

Het belangrijkste dat het huisbeveiligingssysteem voor het huisdier van het gezin doet, is hen beschermen tijdens een brand. Als er rook of vuur in huis is en er niemand is, zit het huisdier vast, tenzij ze een hondenluik hebben dat open blijft staan als er niemand in het gezin is. Anders hebben ze geen uitweg als rook of vuur het huis vult. Het alarmsysteem dat afgaat zal een alarm door de woning sturen, maar zal ook de meldkamer alarmeren.

De agent die de waarschuwing ontvangt, neemt contact op met de plaatselijke brandweer die veel sneller bij het huis zal zijn dan te wachten tot een buurman de rook of brand ziet en belt. De kans dat het huisdier van de familie door de brandweer wordt gered is veel groter, omdat ze veel sneller bij de woning zijn dan onder andere omstandigheden.

Een huisbeveiligingsysteem zorgt er voor dat iedereen veilig blijft

Er zijn aanwijzingen dat huisdieren veiliger zijn als ze alleen thuis zijn als er een huisbeveiligingssysteem is, de National Volunteer Fire Council, de American Kennel Club en ADT Security Services samenwerken en de resultaten van huisdieren die zijn gered uit huizen met vuur of rook is veel hoger dan huizen die geen huisbeveiligingssysteem hadden. De gegevens die ze hebben vrijgegeven voor hun schatting van het aantal huisdieren dat elk jaar kan worden bespaard wanneer een huisbeveiligingssysteem in de woning is geïnstalleerd, is 500.000. (Lees meer op Securitythuis.nl)

Je kunt je huisdieren ook beschermen tegen brand en ander gevaar

Rook en vuur is een van de grootste bedreigingen in huis en het is dodelijk voor het huisdier als er niemand is en er geen beveiligingssysteem is met brandmelder en rookbewaking. Het enige dat deze gegevens van dit gezamenlijke team bewijzen, is dat een huisbeveiligingssysteem een manier is voor de verantwoordelijke huisdiereigenaar om zijn huisdieren te beschermen, zelfs als ze niet thuis zijn. Het is ook een manier om het gezin te beschermen tegen rook en vuur, waarbij jaarlijks honderden mensen om het leven komen.